Ouderenbond wil Asscherbanen voor werklozen

0

De ANBO wil dat het kabinet de Melkertbanen weer van stal haalt om het groeiend aantal werklozen aan de slag te helpen. Ze mogen ook wel Asscherbanen worden genoemd.

Directeur Liane den Haan van de ouderenbond heeft dat gezegd in reactie op sombere cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de stijgende werkloosheid.

Melkertbanen waren gesubsidieerde banen voor werklozen met weinig kansen op de arbeidsmarkt. Ze waren genoemd naar de minister van Sociale Zaken in het eerste paarse kabinet (1994-1998), Ad Melkert. Melkert was net als de huidige bewindsman op dat departement, Lodewijk Asscher, een PvdA’er.

Den Haan wijst vooral op de moeilijke positie van oudere werklozen. Slechts 15 procent van de 45-plussers onder hen vindt na drie maanden een baan, aldus het CBS.

Volgens de ANBO moeten de kansen van senioren worden verbeterd door begeleiding en door te zorgen voor een beter imago van ouderen bij werkgevers.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer