Overheid neemt 3500 flexwerkers in dienst

0

De overheid neemt de komende jaren 3500 werknemers in dienst die nu nog werk verrichten aan de hand van flexibele contracten, meestal via externe bedrijven. Dat schrijft de Volkskrant op basis van de plannen in het regeerakkoord dat vrijdag naar buiten werd gebracht.

Het gaat met name om werknemers in de lagere functieschalen, zoals schoonmakers, beveiligers en koeriers. Volgens de Volkskrant moet het plan een goed voorbeeld stellen: het kabinet hoopt een krachtig signaal af te geven dat het menens is met de strijd tegen de teloorgang van de zekerheid van veel werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt, zo schrijft de krant. Waar wel sprake blijft van uitbesteding, wil het kabinet de betrokken bedrijven langere contracten aanbieden, waardoor werknemers gemakkelijker in vaste dienst kunnen worden genomen. Dit levert ongeveer 850 vaste banen op.
De plannen passen in de plannen van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de Flexwet te wijzigen. Flexwerkers moeten daarmee na 2015 niet na drie jaar, maar na twee jaar in aanmerking komen voor een vast contract.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer