Project Stap In Personeel en gemeente

0

De gemeente Neder-Betuwe en uitzendbureau Stap In Personeel in Dodewaard hebben een overeenkomst gesloten waardoor 20 mensen, die nu een uitkering hebben, tenminste een jaar aan het werk gaan bij lokale bedrijven.

Het  lokale re-integratieproject draagt het motto ‘Instappen anno 2015’.

Stap In Personeel
De komst van de Participatiewet en het verlangen meer Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO) deden Wilfred Brens en Bianca van der Gun, eigenaren van uitzendbureau SprintWerkt, besluiten om eind 2014 een tweede uitzendbureau te beginnen met de naam ‘Stap In Personeel’. Stap In Personeel heeft als doel binnen de gemeenten uitkeringsgerechtigden weer te laten toetreden tot de arbeidsmarkt.

Werkzoekenden aan de slag
Het initiatief van Stap In Personeel vond steun bij zowel gemeente Neder Betuwe als bij lokale werkgevers. Hierdoor kunnen per direct werkzoekenden aan de slag binnen de groen-, bouw- en productiesector. Stap In Personeel werft binnen de groep uitkeringsgerechtigden van gemeente Neder Betuwe. De meest gemotiveerde kandidaten worden geplaatst en daarbij intensief door Stap In Personeel begeleid. Het volgen van opleidingen behoort tot de mogelijkheden. Met deze werkervaring en eventuele certificaten maken zij na een jaar meer kans om aan het werk te blijven.
Het project is volgens Stap In Personeel voor alle partijen gunstig; de werkzoekende treedt weer toe tot de arbeidsmarkt, de gemeente ziet een uitstroom van uitkeringsgerechtigden en de werkgever kan zonder risico, flexibel medewerkers inlenen.

Bron: Stap In Personeel

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer