Randstad presenteert duurzaamheids-APK

0

Randstad heeft samen met TNO een meetinstrument ontwikkeld om na te gaan hoe de medewerkers van een bedrijf duurzaam inzetbaar blijven. KPN heeft deze meting opgenomen in de bedrijfscao.

Doel van de zogenoemde APK Duurzame Inzetbaarheid is de werknemer inzicht te bieden in zijn duurzame inzetbaarheid. Voor de werknemer is het van belang om te zien waar zijn toegevoegde waarde ligt en wat hij kan doen om vitaal, competent en productief te blijven. De werkgever krijgt inzicht in de mate van inzetbaarheid van zijn personeel en kan zijn beleid hierop inrichten door bijvoorbeeld het aanbieden van de juiste faciliteiten.

Guido Welter, innovatiemanager van Randstad HR Solutions stelt dat het voor de arbeidsmarkt en de economie in Nederland cruciaal is om te anticiperen op veranderingen. ‘Dit vergt aanpassingsvermogen van werknemers en werkgevers. Met deze APK Duurzame Inzetbaarheid geven we werkgever en werknemer een instrument in handen om die aanpassingen doeltreffend te kunnen doen en met elkaar in gesprek te gaan.’

Randstad is er trots op dat KPN deze Duurzame Inzetbaarheidsmeting implementeert in het bedrijf. Tom Plug, adviseur Compensation & Benefits van KPN: ‘Duurzame inzetbaarheid is een vrij breed begrip. Met het instrument van Randstad willen we onze mensen de mogelijkheid geven om op eenvoudige wijze een start te maken met het onderwerp door inzicht te krijgen in hun eigen inzetbaarheid. Vervolgens kunnen zij gericht gebruik maken van de regelingen en instrumenten die wij hun bieden om inzetbaarheid te verhogen. Als onze medewerkers aan hun groei en inzetbaarheid werken, heeft dat ook positieve gevolgen voor het bedrijf en de maatschappij.’

Randstad presenteert het project op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, waarop allerlei activiteiten in het kader van duurzaamheid worden georganiseerd.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer