Tijdelijke compensatie voor artiesten

0

De gunstige WW-regeling voor artiesten en musici gaat verdwijnen, maar tot eind dit jaar komt er een compensatieregeling. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer laten weten. De compensatieregeling kost maximaal 5 miljoen euro.

Musici en artiesten komen nu nog sneller in aanmerking voor WW dan andere werknemers. Ook is hun uitkering hoger. Die regeling is ingevoerd omdat artiesten niet continu werk hebben en nauwelijks in staat werden geacht de ‘gaten’ op te vullen met ander werk. Volgens Asscher is dat allemaal veranderd doordat de arbeidsmarkt flexibeler is geworden en er meer uitzendwerk beschikbaar is. Hij wilde de uitzonderingsregels voor musici en artiesten per 1 juni schrappen, maar nam onder druk van de Kamer de maatregelen nog eens onder de loep.

FNV Kiem en andere belangenorganisaties zijn blij dat de ingreep nog even wordt uitgesteld. De extra tijd wordt benut om naar een alternatief te zoeken.

ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer