Tijdelijke regeling voor ERD Ziektewet

0

Vanwege de korte tijd die werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet hebben voor het doorvoeren van het nieuwe dagloonbesluit in hun systemen, kunnen zij tijdelijk gebruik maken van de service van het UWV.

Per 1 juni  gaat het nieuwe dagloonbesluit in. Het dagloonbesluit is het maximale loon per dag waarmee de hoogte van een uitkering wordt bepaald. Waar voorheen de berekening werd gemaakt op basis van het gemiddelde loon van alle dienstbetrekkingen in het afgelopen jaar, wordt dat vanaf 1 juni alleen gedaan op basis van loongegevens van de laatste werkgever.

Omdat de wijze waarop de berekening gemaakt moet worden lang onduidelijk bleef, konden eigenrisicodragers voor de ziektewet, waaronder veel uitzendondernemers, zich niet voorbereiden op het nieuwe dagloonbesluit.
De werkgevers die eigen riscio dragen voor de Ziektewetuitkering krijgen nu de tijdelijke mogelijkheid om voor maximaal drie maanden de berekening kosteloos over te laten aan het UWV. Zo hebben zij meer tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe berekeningswijze van de Ziektewetuitkering.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer