Bond wint zaak over Poolse truckers

0

FNV Bondgenoten heeft ook in hoger beroep de zaak gewonnen tegen transportbedrijf Mooij Oost Europa Services in Milsbeek (Limburg) over het inzetten van Poolse vrachtwagenchauffeurs.

Het gerechtshof in Den Bosch oordeelde dat de constructie die het bedrijf gebruikte om het Nederlandse arbeidsrecht en de arbeidsvoorwaarden te ontduiken niet door de beugel kan.

Mooij had een uitzendbureau in Polen. Poolse chauffeurs werden als uitzendkracht ingeschakeld om voor zijn Nederlandse transportbedrijf te rijden. De rechtbank had al in 2011 geoordeeld dat deze zogenoemde inleenconstructie neerkomt op onrechtmatig handelen.

FNV Bondgenoten zegt dat het arrest van het hof in deze zaak een doorbraak is in de strijd van de vakbond tegen ‘cao-ontduiking, verdringing van Nederlandse chauffeurs en uitbuiting van Oost-Europese chauffeurs’.

Bovendien is het arrest volgens FNV Bondgenoten ook van belang in andere sectoren waarin ‘dit soort illegale uitzendconstructies’ worden gebruikt, zoals de bouw, de agrarische sector en de handel.

 

(c) ANP 2013

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer