Tweederde deel wil doorwerken na 65ste

0

Tweederde van de bevolking is voor doorwerken na de 65ste verjaardag. Dat blijkt uit een peiling die de SP heeft laten verrichten door Maurice de Hond.

De eind mei gehouden peiling, die zaterdag werd vrijgegeven, is gehouden onder een representatieve groep van 2000 mensen.

Van deze groep stemde 66 procent voor doorwerken op de oude dag, 34 procent is ertegen. De Hond bespeurde verder meerderheden voor onder meer verhoging van de belasting voor mensen die meer verdienen dan anderhalve ton, voor handhaving van de huidige ontslagbescherming en de onbelaste reiskostenvergoeding en voor inkomensafhankelijke zorgpremies.

Driekwart van de mensen wil volgens de peiling niet dat het eigen risico in de zorg wordt verhoogd. Net zoveel mensen zijn tegen een grotere invloed van de Europese Unie op de Nederlandse begroting. En maar liefst 89 procent wil meer investeringen in werkgelegenheid en economie.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer