Uitzendbureau Level One wil dorp bouwen voor arbeidsmigranten

0

Uitzendbureau Level One wil samen met de gemeente Lelystad een dorp bouwen voor arbeidsmigranten op een bedrijventerrein in Lelystad.

Op termijn moeten er drieduizend mensen komen wonen op het nieuw te bouwen complex, zegt ceo Ronald van den Berg van uitzendbureau Level One. “We beginnen met de huisvesting voor 400 spoedzoekers op een apart parkje. Daarna gaan we bouwen voor 600 arbeidsmigranten, en als dat goed gaat, gaan we verder naar de drieduizend.”

Op het park komen een eigen huisarts en een horecapleintje, met een horecadeel dat is af te huren voor feesten en partijen. Inwoners krijgen veel recreatieruimte tot hun beschikking. Zo komen er sportfaciliteiten voor onder meer fitness, biljart en tafeltennis. Ook een Poolse winkel en foodtrucks strijken neer op het terrein.

De woningen voldoen aan de nieuwe huisvestingsnorm van de Stichting Normering Flexwonen, vertelt Van den Berg. In het bouwplan is privacy een belangrijk aandachtspunt. De woningen hebben 1-persoons-slaapkamers en ze zijn met 21 m2 per persoon veel ruimer opgezet dan de gemiddelde migrantenwoning.

Veel ervaring

Het uitzendbureau heeft groen licht gekregen om het plan samen met de gemeente uit te werken. “Als alles volgens schema gaat, wordt eind van dit jaar begonnen met de bouw”, zegt Van den Berg. De eerste vijfhonderd woningen kunnen volgens hem in principe in een half jaar gerealiseerd worden. Dat kan zo snel, omdat Level One veel ervaring heeft met het bouwen voor arbeidsmigranten.

Eerder bouwde het bureau zeshonderd woningen voor arbeidsmigranten op vier verschillende locaties. Drie parken met tweepersoons-woningen zijn in eigen beheer. Daarbij gaat het om appartementen die bewoond kunnen worden met een eigen terras, douche, kamer, keuken en slaapkamer.

Interesse vanuit gemeenten

Level One is gevestigd is in Emmeloord en werkt in Flevoland en randgebieden. Het is actief in onder meer in de agrarische-en tuinbouwsector, food en non-food sector, vervoer en logistiek, horeca, metaal & techniek en zakelijke dienstverlening.

Mede door het realiseren van deze projecten en de relatief lage inhoudingen is Level One in staat om de uitzendkrachten aan zich te binden, zo meldt het bureau op haar website. Ook gemeenten zijn geïnteresseerd, vertelt Van den Berg. “Veel gemeentes zijn komen kijken hoe we het hier aanpakken.”

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van Flexmarkt

Reageer