Uitzendbureaus ontvangen € 54 miljoen aan voorshotten NOW3.1

0

Bijna 1.500 uitzendbedrijven hebben gebruik gemaakt van de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 3.1).

Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde UWV-factsheet met informatie over de toegekende aanvragen.

Het loket om NOW3.1 aan te vragen is per 28 december gesloten (tijdvak oktober – december).

Uitzendbureaus

De NOW3.1 is toegekend aan 1.476 uitzendbedrijven die gezamenlijk ruim 133.000 medewerkers in dienst hebben. Deze uitzendbedrijven hebben opgegeven dat zij gemiddeld 42,4% omzetverlies hebben geleden. Het totaal aan uitzendbureaus verstrekte bedrag aan voorschotten is ruim 54 miljoen euro.

Alle werkgevers

UWV heeft in deze periode in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de NOW 3.1. Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan al deze werkgevers. De sectoren horeca en catering en detailhandel zijn samen goed voor meer dan de helft van alle toekenningen. Ook veel bedrijven binnen de commerciële dienstverlening deden een beroep op de NOW3.1. Uitzendbedrijven vallen onder de zakelijke dienstverlening.

NOW 1 en 2

Ter vergelijking: voor de eerste periode NOW werden 139.500 aanvragen toegekend en keerde UWV 7,9 miljard euro aan voorschotten uit. Bij de tweede periode NOW ging het om ruim 63.500 toekenningen en een totaal voorschotbedrag van 4,3 miljard euro.

Lees ook: Deze uitzenders en payrollers deden beroep op NOW 2

NOW 3.2

Het loket om NOW3.2 (tijdvak januari- maart) aan te vragen gaat naar verwachting 15 februari open tot en met 14 maart. Daarna volgt nog de NOW3.3 (april – juni).

Bronnen:UWV

Kijk voor meer informatie over de NOW3 op de site van de Rijksoverheid.

Lees ook: Versobering NOW 3 per 1 januari a.s. van tafel

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer