Deze uitzenders en payrollers deden beroep op NOW 2

0

Het UWV heeft 36.000 tegemoetkomingen voor de NOW 2-regeling uitgekeerd. Daaronder zitten tal van uitzenders en payrollers. Adecco Nederland vroeg het meeste coronasteun, gevolgd door Timing en Manpower. Meest opvallend is dat marktleider Randstad geen beroep heeft gedaan op de NOW 2.

Dat blijkt uit het register op de site van UWV.

Manpower Nederland ontving coronasteun van in totaal 11,2 miljoen euro in het kader van de NOW 2-regeling. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat Manpower Nederland tijdens de coronacrisis ongeveer een kwart van de omzet heeft verloren.

Adecco Nederland – dat van de grote uitzenders ook het grootste omzetverlies heeft geleden in het derde kwartaal – kreeg zelfs 20 miljoen euro aan NOW 2-vergoeding bijgeschreven.
Ook Timing maakte voor een bedrag van 17 miljoen euro flink aanspraak op de NOW2-regeling.

Onder de vele tientallen ‘kleinere’ uitzenduitzendbureaus zitten ook uitzenders die een fors voorschot voor de NOW 2 hebben ontvangen. Zo ontving In Person Bemiddelingsbureau in Apeldoorn 3,3 miljoen euro en Uitzendbureau 65PLUS in Zaandam en Uitzendbureau Mutua Fides beide circa 1,2 miljoen euro.

Ook tal van payrollers maakten gebruik van de NOW 2-regeling. Zo ontving Pay for People in totaal circa 3,5 miljoen aan voorschot voor de NOW2, Payroll Select 3,8 miljoen euro en Payper 2,8 miljoen euro.

Zelfs studentenplatform Youbahn kreeg een bescheiden bedrag bijgeschreven aan coronasteun (127.000 euro)

Het UWV heeft gisteren het register online geplaatst met gegevens van de bedrijven die een voorschot hebben ontvangen voor de tweede aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2).

De tweede aanvraagperiode NOW biedt werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden juni tot en met september 2020. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 90%, afhankelijk van het verwachte omzetverlies. Het voorschot dat UWV heeft betaald, is 80% van de berekende tegemoetkoming. Het register zal op een later tijdstip aangevuld worden met de definitieve tegemoetkomingen.

Inmiddels loopt het derde coronasteunpakket voor bedrijven (NOW 3).

 

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer