Woningcorporaties hebben nieuwe cao

0

De 28.000 werknemers van woningcorporaties hebben een nieuwe cao.

De vakbonden en de corporaties hebben daar maandag een principeakkoord over bereikt. Dat heeft Aedes, de vereniging voor woningcorporaties, maandag bekendgemaakt.

De werknemers krijgen er per 1 januari 1,5 procent salaris bij, de pensioenregeling wordt tegen het licht gehouden, er zijn andere afspraken gemaakt over de reiskostenvergoeding en corporaties met honderd werknemers of meer moeten voortaan ook een Wajonger in dienst nemen. Tenslotte is de systematiek voor de de opzegtermijnen voor werknemers vereenvoudigd en sommige opzegtermijnen verkort.

Aedes toont zich tevreden dat er na vier rondes een resultaat is. ‘Met het oog op de toekomst ben ik blij dat we samen met de vakbonden de pensioenregeling tegen het licht gaan houden’, zei directeur Jan Boeve. De woningbouwverenigingen hebben moeite het hoofd boven water te houden. Volgens branchevereniging Aedes belandde een gemiddelde woningcorporatie in 2009 voor 1,1 miljoen euro in de verliezen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer