ABU-modelovereenkomst bemiddeling

1

Vanaf vandaag staat er nog een modelovereenkomst op de site van de Belastingdienst die zzp-bemiddelaars kunnen gebruiken voor de inhuur van zelfstandigen.

Het gaat om de drie-partijen-overeenkomst van opdracht inzake bemiddeling, oftewel modelovereenkomst bemiddeling (zie pdf onderaan).

ABU

Deze modelovereenkomst bemiddeling is ook mede door de ABU ontwikkeld. Daarnaast is al eerder de modelovereenkomst tussenkomst gepubliceerd op de site van de Belastingdienst.

Geen werkgeversgezag

Volgens de ABU is de modelovereenkomst bemiddeling gebaseerd op de modelovereenkomst ‘geen werkgeversgezag’, waarbij een aantal artikelen vrij ingevuld kunnen worden.

Wet DBA

Met deze twee modelovereenkomsten kunnen intermediairs volgens de ABU zzp-ers bemiddelen volgens de nieuwe normen van de Wet DBA (die de VAR vanaf 1 mei vervangt).

Compleet ingevulde modelovereenkomst

Exclusief voor ABU-leden is een compleet ingevulde modelovereenkomst bemiddeling beschikbaar.
Bron: ABU
Lees ook:

In de nieuwe Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) komt de verantwoordelijkheid voor het op orde hebben van de arbeidsrelatie te liggen bij zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. De bescherming die de VAR u bood, komt te vervallen. Dat is een risico. Als opdrachtgever moet u goed op de hoogte zijn van wat nu precies uw nieuwe verantwoordelijkheden zijn. Kom naar het seminar Van VAR naar Wet DBA op 10 mei 2016 voor antwoord op alle belangrijke vragen. Breng uw kansen en risico’s in kaart!

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer