Onderbrekingstermijn seizoenswerkers naar drie maanden

0

Werkgevers mogen seizoenswerkers na drie maanden weer een nieuw contract geven. Als dat ten minste is vastgelegd in een cao.

Minister Asscher (SZW) heeft gisteren toegezegd dit knelpunt voor seizoenswerk, bijvoorbeeld in de land- en tuinbouw en in de recreatiesector, aan te zullen pakken.

Wet Werk en Zekerheid
Bedrijven met veel seizoenswerkers en uitzendbedrijven trokken begin vorig jaar aan de bel omdat zij volgens de Wet Werk en Zekerheid (ketenbepaling) die per 1 juli 2015 is ingegaan, rekening moesten gaan houden met zes maanden als onderbrekingstermijn. Dat vormt voor veel land- en tuinbouw- en recreatiebedrijven een praktisch probleem omdat het seizoen vaak 9 maanden duurt.
Door de mogelijkheid de tussenpoos te verkorten van zes naar drie maanden, kan voor deze functies de tussenpoos van drie maanden uit de oude ketenbepaling worden hersteld.

Daarop hebben LTO Nederland, CNV en FNV eerder al voorgesteld om de zes maanden die tussen twee tijdelijke contracten moet zitten, te laten vervallen. Ook Lodewijk de Waal, oud-voorman van de FNV, was bezig om een oplossing voor seizoenswerkers te vinden.

Bron: ANP/Volkskrant

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer