Brunel noteert 13 procent minder omzet

0

De kwartaalcijfers van Brunel International vertonen een omzetdaling in Q2 van 13 procent ten opzichte van een jaar eerder. De Nederlandse tak deed het beter (-11 procent).

Het Nederlandse Brunel International detacheert mondiaal, en Nederland is goed voor 20% van de omzet van het detacheringsconcern. Brunel Nederland is de grootste zelfstandige detacheerder in Nederland, met in 2019 een jaaromzet van € 207 miljoen.

Brutomarge

Omdat Brunel International de totale brutomarge iets wist te verhogen (van 18,2 procent naar 18,,6 procent), en de kosten met 14 procent wist te verlagen, bleef de groep winst maken en kwam uit op een EBIT-percentage (inkomsten voor de afdracht van rente en belasting) van 0,3 procent in het tweede kwartaal. Voor het eerste halfjaar staat het EBIT nu op 1,8%.

Lees ook: Grote uitzendconcern verliezen kwart van hun omzet

Over Brunel Nederland is de groep erg te spreken. De omzet is in Q2 met 11 procent gekrompen naar € 46,4 miljoen, terwijl de brutomarge daalde van 25,4 procent naar 24,7 procent. (In Q1 was de omzet met 7 procent gekrompen, in 2019 met 6 procent) Als gevolg van kostenbesparingen groeide het EBIT-percentage van 1,6 naar 1,7 miljoen euro – het EBIT steeg daardoor van 3,0 naar 3,6 procent.

Nederland

Brunel Nederland deed een beroep op de NOW-regeling, maar bleek die dus niet nodig te hebben, waarna ontvangen voorschotten weer terug zijn betaald.In het tweede kwartaal zijn de lopende projecten gewoon doorgegaan, wel zijn er minder nieuwe projecten binnen gekomen.

Inmiddels ziet Brunel Nederland een stabilisatie van de headcount, maar verwacht vanwege uitgestelde vakanties van medewerkers een lagere productiviteit (en daarmee mogelijk een lager rendement) in de tweede helft van 2020.

Ter vergelijking: De Nederlandse omzetontwikkeling in de ABU MarktMonitor bedroeg -18 procent in Q2 en -8 procent in Q1. Voor het hele jaar 2019 was dat een omzetkrimp van -4 procent.

Adecco Group, de mondiale nummer 2, rapporteert zijn Q2-cijfers op donderdag 6 augustus. DPA Professionals, een andere grote en beursgenoteerde Nederlandse detacheerder, rapporteert op donderdag 27 augustus.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer