CBS: ook herstel uitzendbranche

0

Het ondernemersvertrouwen groeit en de zakelijke dienstverlening laat herstel zien. Dat geldt ook voor de uitzendbranche.

Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

De omzet van de zakelijke dienstverlening was in het derde kwartaal van 2020 14,1% lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vergeleken met een kwartaal eerder, toen de omzet met 18,5% daalde, heeft de markt zich iets kunnen herstellen.

Uitzendbranche herstelt

Dat herstel doet zich ook voor in de uitzendbranche. De omzet van uitzendbureaus en arbeidsbemiddeling was in het derde kwartaal 11,1% lager dan een jaar eerder, in het tweede kwartaal lag de omzet 16,6% lager.

CBS

Ondernemersvertrouwen groeit

Positief is ook dat het ondernemersvertrouwen in de zakelijke dienstverlening aan het begin van het vierde kwartaal sterk is toegenomen (tot -0,6 van -25,3). Het dieptepunt in het ondernemersvertrouwen lag in het tweede kwartaal (-40,3).

Vergeleken met 2019, toen het ondernemersvertrouwen gemiddeld op +13,2 lag, is de het ondernemersvertrouwen aan het begin van het vierde kwartaal nog steeds erg laag. Maar de toename van het derde op het vierde kwartaal is (met 24,7) de grootste ooit gemeten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer