Managers hebben een hogere werkdruk dan hun medewerkers – vinden zij zelf

0

Twee derde (67%) van de managers vindt dat zij meer werkdruk ervaren dan hun medewerkers.

Dat blijkt uit een vragenlijst-onderzoek dat Recharge360 hield onder vijfhonderd managers die leidinggeven aan een team van tien of meer medewerkers.

Volgens 37% van de managers komt een te hoge werkdruk bij medewerkers vaker door privé dan door werk. De leidinggevenden zeggen daar zelf nauwelijks een rol in te spelen; 71% vindt dat ze werknemers niet een te hoge werkdruk opleggen. Voor ongeveer de helft van de managers (48%) is omgaan met werkdruk de eigen verantwoordelijkheid van werknemers.

Naast reguliere werkzaamheden

Hidde de Vries, co-founder van Recharge360: “Niet alleen medewerkers ervaren een hogere werkdruk. Ook managers zelf, die het managen vaak nog naast hun reguliere werkzaamheden doen. Relevante training voor managers ontbreekt, waarin zij leren om zaken als werkdruk te constateren, bespreekbaar te maken en te verlagen. Juist de manager vormt de eerste lijn met het personeel en kan zo het meest betekenen in hun ontwikkeling en succes.”

Lees ook: Randstad: ‘werkdruk neemt toe’

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer