The Specialist Group breidt uit in Scandinavië

0

The Specialist Group, leverancier van technische specialisten, heeft het technisch personeel van Umia Innovation overgenomen, een Zweedse leverancier gespecialiseerd in de sectoren die de energietransitie stimuleren.

The Specialist Group detacheert specialisten in de energie-, chemie-, infrastructuur-, hernieuwbare energie- en biowetenschappensector en verbreedt met de overname het internationale dienstenportfolio op het gebied van de energietransitie. De overgenomen entiteit gaat opereren als ‘Altio’, onder het TSG-label STAR.

De overname markeert volgens CEO Sil Hoeve een belangrijke stap in de internationale groei van TSG en versterkt de ambitie van het bedrijf om de toonaangevende technische detacheerder in de duurzame energiesector in Europa te worden. “Zweden heeft een strategische positie op het gebied van duurzame energie en speelt een cruciale rol in deze uitbreidingsplannen”, zo licht Hoeve toe. Met Altio voegt TSG honderd technisch experts toe aan het bestaande netwerk van 3000 specialisten.

Toegang tot belangrijke projecten

“Zweden heeft al meer dan 10 miljard dollar geïnvesteerd in energietransitie-initiatieven voor de komende vijf jaar die aansluiten bij de expertise van TSG. Het uitstekende netwerk van Altio in Zweden geeft TSG toegang tot belangrijke projecten op het gebied van energietransitie. Gecombineerd met ons vermogen om klanten te koppelen aan onze internationale, hoogopgeleide ingenieurs, biedt dit een uitstekende basis voor onze groei in Zweden. Deze transactie sluit aan bij onze missie om een toonaangevende detacheerder te worden in de Europese duurzame energiemarkt en we blijven kijken naar acquisitiemogelijkheden in Zweden en andere belangrijke Europese markten.”

Focus op energietransitie

The Specialist Group (TSG) is een platform dat technische specialisten op projectbasis inzet. TSG bedient meer dan 350 klanten in technische markten zoals energie, chemie, infrastructuur, duurzame energie en biowetenschappen. De onderneming legt daarbij focus op het realiseren van de energietransitie. Momenteel is meer dan 80% van de specialisten van TSG betrokken bij projecten die een bijdrage leveren aan de energietransitie of aan een duurzamere industrie.

Het bedrijf opereert via zeven labels (STAR Group, Sentijn, Or-Quest, Litecad, Fellow, ECC Solutions en Altio) en biedt regionale dekking in Nederland, België, Duitsland, Zweden en Oostenrijk. Het richt zich daarbij op zowel ervaren kandidaten als jonge professionals. TSG wordt gesteund door fondsen die worden beheerd door Oaktree Capital Management, L.P, een leidende partij onder wereldwijde investeringsmanagers die gespecialiseerd zijn in alternatieve investeringen. Per 30 juni 2023 heeft het $179 miljard aan activa onder beheer.

Tip! Lees ook: Sentijn opent nieuwe vestiging in Amsterdam

Dit artikel is gesponsord door The Specialist Group.

 

 

Over Auteur

Reageer