Omzet uitzendbranche terug op pre-corona niveau

0

De omzet van de uitzendbranche is in het vierde kwartaal van 2021 gestegen met 14,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De uitzendbranche zit daarmee weer net boven het niveau van vóór de coronacrisis.

Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

Alle branches binnen de zakelijke dienstverlening zetten in 2021 meer om dan in 2020. In vrijwel alle branches lag de omzet ook weer boven het niveau van 2019. Ook de uitzendbranche is dus goed hersteld.

De omzet in de uitzendbranche over heel 2021 is 11,6% gegroeid ten opzichte van 2020. Ten opzichte van 2019 – vóór de coronacrisis – is de omzet in de uitzendbranche in 2021 met 1,8% gegroeid.

Dat de hele zakelijke dienstverlening, waartoe de uitzendbranche behoort, zich heeft hersteld in 2021 van de klap door de coronacrisis blijkt ook uit onderstaande grafiek.

Bron: CBS

ABU Marktmonitor

De ABU Marktmonitor toonde onlangs iets andere cijfers. Ook volgens de ABU is de uitzendbranche in 2021 gegroeid ten opzichte van 2020. De ABU spreekt van een totale omzetgroei van de uitzendbranche met 18% afgelopen jaar.

Lees ook:
 Flinke omzetgroei uitzendbranche in 2021, maar groei vlakt wel af

ABU Marktmonitor
(Bron: ABU)

In januari 2022 is de omzet van de uitzendbranche volgens de ABU Marktmonitor gestegen met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer