Omzetgroei voor Adecco in 2021, maar Nederland blijft achter

0

Het Zwitserse uitzendconcern Adecco zag de omzet in het afgelopen jaar groeien met 9% ten opzichte van het coronajaar 2020. Het laatste kwartaal heeft echter nauwelijks bijgedragen aan de omzetgroei. En dat geldt zeker voor Nederland, dat de omzet in het vierde kwartaal van 2021 zelfs zag krimpen.

Dat blijkt uit de resultaten die The Adecco Group afgelopen week heeft gepubliceerd.

Adecco mondiaal

Over het gehele jaar 2021 boekte The Adecco Group wereldwijd een omzet van € 20,9 miljard. Dat komt neer op een (organische) omzetgroei van 9% ten opzichte van het jaar daarvoor. Het laatste kwartaal heeft nauwelijks bijgedragen aan de omzetgroei. De omzet van Adecco wereldwijd kwam in het vierde kwartaal van 2021 uit op bijna € 5,5 miljard, een (organische) omzetgroei van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Adecco Nederland

Adecco, dat sterk is op de Zuid-Europese, met name Franse, markt deed het op die markten in het vierde kwartaal beter dan op de – voor Adecco – kleinere Noord-Europese markt, waar het een omzetkrimp van -15% noteerde.

Exacte cijfers over Nederland zijn niet gepubliceerd. Wel maakte Adecco bekend dat de omzet in de Benelux -5% lager was in het vierde kwartaal dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.

De omzet van Adecco in de Benelux kende in het derde kwartaal nog een omzetgroei van +5% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Vergelijking concurrentie Nederland

In vergelijking met marktleider Randstad doet Adecco het in ons land aanzienlijk minder goed. De prestaties van Adecco Nederland liggen meer in lijn met die van Manpower Nederland.

Ook in vergelijking met de algemene omzetontwikkeling in de uitzendbranche doet Adecco Nederland het minder goed dan gemiddeld in de markt, zo blijkt uit de recente cijfers van de ABU Marktmonitor en het CBS.

Adecco Nederland doet het qua omzetontwikkeling al lange tijd veel minder goed binnen het internationale uitzendconcern. Volgens de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 behaalde Adecco Nederland in 2020 een omzet van € 389 miljoen, een omzetdaling van -26%. De omzet van Adecco Nederland over 2021 wordt gepubliceerd in de komende Flexmarkt Omzetranglijst Top-100, waar de redactie van Flexmarkt nu de data voor verzamelt.

Vooruitzichten 2022

In 2021 heeft Adecco zich naar eigen zeggen vooral gericht op het vasthouden van de winstgevendheid en bewaking van de kosten. Nadat de coronacrisis in de tweede helft van het jaar minder erg werd, is Adecco weer gaan investeren in groei.
Voor dit jaar verwachte het Zwitserse uitzendconcern een bescheiden, maar gestage solide omzetgroei, mede door goede macro-economische vooruitzichten, ondanks geopolitieke onzekerheden en de nasleep van de coronacrisis.


Lees ook:
 Uw bedrijf ook in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100?

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer