Omzetontwikkeling uitzendbranche in eerste kwartaal

0

De omzet van de uitzendbranche is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 7,6% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Dat meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

De omzetstijging in het eerste kwartaal is volgens het CBS wel lager dan de 11% stijging die de uitzendbranche in de voorgaande twee kwartalen behaalde.

ABU-cijfers

De CBS-cijfers zijn overigens aanzienlijk rooskleuriger dan de ABU-cijfers. De ABU Marktmonitor, waarin de cijfers van vooral grote uitzendbureaus worden gemeten, liet over het eerste kwartaal een omzetstabilisatie zien ten opzichte van vorig jaar. De afgelopen maanden (periode 3 en periode 4) was er zelfs sprake van een daling van de omzet in de uitzendbranche.

Krimp in België

Ook in België is er een trend van dalende omzet in de uitzendbranche. In vergelijking met de maand april van vorig jaar liet de uitzendsector in België een daling optekenen van -4,07%. De daling in het eerste kwartaal was -3%. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Federgon.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer