Workshops SNCU controles en Sectoraal verlonen in trek

0

SNCU-controles en sectoraal verlonen zijn thema’s die sterk spelen in de flexmarkt. Dat blijkt uit de animo voor de gezamenlijke workshops die Henk Geurtsen van Flex-Experts en Nocore geven.

Henk Geurtsen van Flex-Experts nam het initiatief om een workshop SNCU-controles en Sectoraal verlonen aan te bieden aan uitzendbureau’s en payrollbedrijven en Nocore haakte daar vrijwel direct op in, waardoor het een gezamenlijke aanpak werd. En met succes. ‘De workshop is al drie keer overboekt’, vertelt Marianne Meijer, commercieel adjunct directeur van Nocore. ‘Het geven van praktische informatie over de snel veranderende wet- en regelgeving wordt door onze klanten zeer gewaardeerd.’

SNCU-controles

Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU), ook wel de cao-politie genoemd, is een instituut waar uitzendorganisaties meer en meer rekening mee (moeten) houden, merkt ook Meijer. ‘De SNCU-controle is iets dat steeds meer gaat spelen bij uitzenders. Want bureau’s weten ondanks goede intenties vaak niet goed of ze zich wel aan de SNCU-spelregels houden, met als gevolg dat zij beboet kunnen worden.’ Nocore wijst erop dat in slechts 7% van de SNCU-controles er geen afwijkingen worden geconstateerd (SNCU, 2015). Dat betekent dat er veel behoefte is bij uitzenders aan praktische informatie over de SNCU-controles, wat de animo voor de workshops SNCU-controles en Sectoraal verlonen verklaart. Volgens Nocore is de cursist na de workshop goed op de hoogte van de eisen en werkwijze van de SNCU en wat te doen om problemen (en evt boetes) te voorkomen.

Sectoraal verlonen

Datzelfde geldt voor het sectoraal verlonen. De sectorpremie voor uitzendbedrijven is relatief hoog en in een tijd van kleine marges lijkt het aantrekkelijk om in een lagere premiegroep te komen. ‘Maar daar kleven ook risico’s aan. Als een uitzendbedrijf bijvoorbeeld over een bepaald percentage heen komt kan het worden teruggezet naar Sector 52 en moet het premiegeld terugbetalen.’
‘Ook doen uitzenders er verstandig aan hierbij te kijken naar de pensioenafdracht; als niet aan alle voorwaarden en spelregels wordt voldaan, dan moet in plaats van aan StiPP aan een ander sectorpensioenfonds premie worden afgedragen en dan is het uitzendbureau juist uit.’ Op de vraag hoe je de sectorale verloning als uitzender juist toepast krijg je in de deze workshop antwoord zo belooft Meijer van Nocore.

De Workshop SNCU controles en sectoraal verlonen wordt drie maal gegeven, een keer in Almere en twee keer bij Nocore in Uden (Noord-Brabant). Inmiddels hebben 200 flex bedrijven zich aangemeld hiervoor. Nocore laat weten dat voor de vierde workshop op 12 September plekken beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie op www.nocore.nl (tapje events) of op www.flex-experts.nl/workshop. Kosten deelname is € 95,00.

Nocore dienstverlening

Voor Nocore past het geven van deze workshop perfect in haar dienstverlening. Nocore is in de flexmarkt bekend van de software-oplossingen die zij bieden aan uitzenders, detacheerders en payrollers. ‘Bij onze software-oplossingen spelen onze klanten een grote rol’, vertelt Meijer. ‘Wij zijn een zeer klantgerichte organisatie. Onze klanten hebben inspraak in de ontwikkeling van software via klankbord- en stuurgroepen. Zo zijn onze klanten betrokken bij de software die wij op de markt brengen.’
Naast software-oplossingen biedt Nocore als aanvullende dienstverlening aan bedrijven workshops. ‘Wij organiseren het hele jaar door workshop en masterclasses, gemiddeld acht per jaar. Hierin geven wij praktische informatie over actuele wet- en regelgeving die relevant is voor uitzendbedrijven.’ De Workshop SNCU controles en sectoraal verlonen is een geslaagd voorbeeld daarvan.
Nocore is van plan deze dienstverlening uit te breiden met webinars. Meijer: ‘wij hebben hiervoor al een studio ingericht en zijn van plan één keer per maand een webinar te organiseren.’

Bron: Nocore

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer