Tekort aan uitzendkrachten grootste probleem voor uitzenders

0

Meer dan de helft van de ondernemers in de flexbranche geeft aan het tekort aan arbeidskrachten als de grootste belemmering te zien voor hun bedrijf.

Dat blijkt uit de sector update Flexbranche van ING van november.

Volgens ING is de grootste belemmering voor de uitzendsector het tekort aan arbeidskrachten. Dat personeelstekort is de afgelopen periode sterk opgelopen. Het tekort aan arbeidskrachten is in derde kwartaal van 2021 weer bijna op het niveau van voor de crisis. Bijna 60% van de ondernemers in de flexbranche geeft nu aan een tekort aan arbeidskrachten als een belemmering voor de uitvoering van hun activiteiten te zien.

ING

Lees ook:

Uitzendkrachten meer en langer laten werken

Er zijn alternatieve mogelijkheden om aan personeel te komen, stelt ING. Zo zouden uitzendbureaus opdrachtgevers kunnen helpen om de functie-eisen aan te passen, uitzendkrachten meer uren aanbieden en langer en vaker doorplaatsen. Een andere mogelijkheid is volgens de bank om meer arbeidsmigranten in te zetten en extra doelgroepen aan te boren, zoals statushouders, langdurig werkzoekenden en mensen met een arbeidsbeperking.

Lees ook: Een nieuwe crisis: op de arbeidsmarkt

 

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro (nu eerste maand 1 euro)

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer