Aantal openstaande vacatures daalt

0

Eind juni is het aantal openstaande vacatures in ons land opnieuw gedaald. Het aantal openstaande vacatures kwam, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, uit op 109.000. Dat zijn er 9.000 minder dan in het eerste kwartaal van 2012.

Het is het vierde kwartaal op rij dat het aantal vacatures daalt, zo meldt het CBS. Het aantal vacatures is sinds 2004 niet meer zo laag geweest.

Er is niet één specifieke sector waarin het aantal vacatures daalt. Bij de zorg, financiële instellingen, in het onderwijs en de landbouw is het aantal vacatures stabiel. Verder vindt in alle sectoren een afname van het aantal vacatures plaats.

De daling van het aantal vacatures wordt vooral veroorzaakt doordat er minder vacatures ontstaan. In het tweede kwartaal van 2012 zijn er 179.000 vacatures ontstaan, 31.000 minder dan een jaar eerder.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer