Vakantiekracht had meer willen werken

0

Jongeren met een vakantiebaantje hadden eigenlijk meer willen werken, omdat ze het geld nodig hebben om rond te komen.

 Dat blijkt uit een onderzoek van het EenVandaag Jongerenpanel en FNV Jong onder 1900 jongeren tussen de 12 en 24 jaar.

Drie op de tien jongeren konden deze zomer minder uren werken dan ze zouden willen. Gemiddeld werken de jongeren 26 uur gedurende 5,5 weken in de zomer. Dat doen ze om werkervaring op te doen en omdat ze anders niets te doen hebben, maar vooral om geld te verdienen.

Twee derde van de ondervraagden heeft het geld namelijk hard nodig om rond te komen, zo zeggen ze zelf. Drie op de tien jongeren vinden het loon echter te laag. ‘Deze cijfers laten zien dat een vakantiebaantje helemaal geen vetpot is. Uit eerder onderzoek weten we dat het werkt als een vakantiewerker gewoon vraagt of het loon ook hoger kan als je goed je best doet’, aldus voorzitter Dennis Wiersma van FNV Jong.

Ook valt op dat gedurende de zomer jongens veel meer verdienen dan meisjes, te weten 944 om 685 euro. Toch zijn negen van de tien jongeren wel tevreden over hun vakantiebaantje, vooral dankzij de leuke collega’s en de voldoening van het werk. Ze geven hun baantje gemiddeld een 7,5.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer