CWI: arbeidsmarkt in mei weer krapper

0

De grootste krapte doet zich voor bij de lagere en middelbare technische en
beveiligingsberoepen.

In mei 2008 daalde het aantal niet-werkende werkzoekenden bij CWI met 10.481 tot 424.764, 5,6 procent van de beroepsbevolking.De absolute afname was het hoogst onder de groep 45- tot 65-jarigen, namelijk 4.700 personen.
 
Meer vacatures
Bij CWI werden in de periode januari tot en met mei 2008 ruim 133.000 vacatures ingediend, drie procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Onder meer de sectoren gezondheid en welzijn, onderwijs en vervoer, oplsag en communicatie meldden meer vacatures dan in dezlfde periode van 2007. In de financiële sector, de bouw en het openbaar bestuur lag het aantal ingediende vacatures veel lager dan vorig jaar.
 
Krapte
De arbeidsmarkt is in mei opnieuw krapper geworden. Bij een aantal beroepen is er sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt. Zo is bij middlelbare beveiligingsberoepen de vraag naar perosneel dubbel zo groot als het aanbod. Ook bij lagere beveiligingsberoepen en bij lagere en middelbare technische beroepen is de vraag groter dan het aanbod.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer