DPA doet grote overname

0

DPA Group neemt branchegenoot WR Leading in Finance (WR) over.

De detacheerder betaalt in totaal 27,8 miljoen euro, deels in contanten en deels in aandelen. Op de beurs in Amsterdam sprong het aandeel DPA woensdagochtend bijna 4 procent omhoog.

Het gecombineerde bedrijf zal na afronding van de overname geleid worden door de huidige twee topmannen, respectievelijk Roland van der Hoek van DPA en Maarten de Ruiter van WR. Financieel directeur Jan van Duijn van DPA verlaat de directie.

De bundeling van twee sterke merknamen in detachering creëert interessante mogelijkheden voor synergie, aldus DPA woensdag. Het bedrijf verwacht met WR snel tot een goede winstgevendheid te komen.

WR is een van de grotere detacheerders van financieel specialisten in Nederland. Vorig jaar halveerde de omzet ruim tot 19,5 miljoen euro ten opzichte van 2008. De brutowinstmarge bedroeg 18 procent.

DPA meldde woensdag in 2009 een operationeel verlies (ebitda) te hebben geleden van 4,6 miljoen euro. De omzet daalde met ruim een kwart tot 51 miljoen euro door een aanhoudend zwakke vraag.

DPA geeft 7,34 miljoen aandelen uit, waarmee WR-topman De Ruiter na de transactie 29,9 procent van de aandelen DPA in handen heeft.

Voor de financiering van het contante gedeelte van 11,4 miljoen euro worden aan Project Holland Fonds vier miljoen aandelen onderhands uitgegeven tegen 2,85 euro per aandeel. Daarnaast zal de onderneming voor 5 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven tegen 2,85 euro per stuk. Project Holland Fonds staat garant voor deze uitgifte.

De opbrengst van de gehele emissie van 16,4 miljoen euro is daarmee gegarandeerd. Ruim 60 procent van de aandeelhouders van DPA heeft zich al gecommitteerd aan de transactie en de uitgifte van aandelen. De aandeelhouders stemmen op de aandeelhoudersvergadering op 22 april over de deal.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer