Finance professional overweegt overstap naar publieke sector

0

Finance professionals zijn geïnteresseerd in een overstap van het bedrijfsleven naar de publieke sector en publieke organisaties zien deze groep graag komen.

Ook investeert de sector steeds vaker in jong finance-talent. De salarissen in de publieke sector stijgen in 2021 volgens de CAO-voorwaarden die al eerder zijn vastgelegd. Dat blijkt uit de jaarlijkse Salary Survey van recruitmentorganisatie Robert Walters.

Herwaardering publieke sector

Recruitment consultant Charlotte Eijking, gespecialiseerd in de bemiddeling van financials in de publieke sector, zag het aantal professionals dat is geïnteresseerd in een overstap van de private naar de publieke sector afgelopen jaar met zeker de helft toenemen. Eijking: “De herwaardering voor de publieke sector in 2020 vertaalt zich echt naar de wens om hierin aan de slag te gaan.”
Ook speelt volgens Eijking mee dat de complexe financieringsstructuren het werk in deze sector voor finance professionals extra uitdagend maken. Daarnaast vinden financials de goede balans tussen privé en werk aantrekkelijk, zoals een 36-urige werkweek verdeeld over vier dagen. Tot slot worden financials ook aangetrokken door de uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals genereuze opleidingsbudgetten.

Publieke sector verwelkomd overstappers

Eijking merkt dat publieke organisaties overstappers uit het bedrijfsleven graag zien komen. “Professionals die al ervaring hebben in het bedrijfsleven kijken vaak net iets anders naar bepaalde processen en introduceren zo bijvoorbeeld wat extra snelheid of daadkracht binnen een organisatie. Ook brengen zij veel kennis mee op het gebied van zaken als ERP-systemen of BI-tooling, iets waar organisaties in het bedrijfsleven soms al wat verder mee zijn. En van die kennis en ervaring plukken publieke organisaties vervolgens de vruchten.”

Jong finance-talent in trek

Naast de groeiende groep financials die vanuit het bedrijfsleven wil overstrappen, ziet Eijking ook dat publieke organisaties steeds vaker investeren in jong finance-talent. Met name professionals met een academische opleiding in combinatie met een paar jaar werkervaring waren in 2020 in trek. Eijking: “Een mooie ontwikkeling, want enkele jaren terug waren publieke instellingen nog huiverig om deze groep financials binnen te halen.”

Salarissen groeien

Volgens Eijking groeien de salarissen binnen de publieke sector conform de CAO-afspraken die al eerder zijn vastgelegd. Daarnaast worden beloningen voor bepaalde functies tegen het licht gehouden en soms geherwaardeerd.

Lees ook: Arbeidsmarkt voor finance professionals herstelt zich

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

Reageer