Forse groei juridische vacatures

0

Het aantal juridische vacatures is in het derde kwartaal gestegen tot 2.500, een groei van 33% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de overheid, zakelijke dienstverleners en intermediairs zoeken juristen. Ook in de financiële sector is herstel in het aantal vacatures te zien.

Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2015’ van Yacht.

Het economisch herstel stuwde dit kwartaal het aantal juridische vacatures opnieuw op. Vooral in het notariaat (110%), de advocatuur (79%) en het bedrijfsleven (102%) is de stijging ten opzichte van kwartaal 3 2014 fors te noemen.

Intermediairs
Bedrijven maken steeds vaker gebruik van een flexibele schil van interim juristen. Dit geldt zowel in de advocatuur als bij de accountantskantoren. Ook overheidsorganisaties gaan mee in deze trend. Dit doen zij niet alleen door interim juristen in te huren (het aantal vacatures steeg met 89%), maar ook door het juridisch werk als geheel uit te besteden aan juridische dienstverleners. Een mooie oplossing als er geen budget beschikbaar is voor inhuur, maar wel voor het uitbesteden van projecten. Deze beweging verklaart deels de groei van zakelijk dienstverleners (51%) en intermediairs (23%).

‘Tekenen van schaarste’
Joost Duffhues, commercieel manager bij Yacht Legal, bevestigt de veranderende arbeidsmarkt: ‘Door de continue stijging van het aantal juridische vacatures zijn nu de eerste tekenen van schaarste zichtbaar. Er is weer volop beweging, zelfs in de afgelopen vakantieperiode bleven de vacatures komen.

Medior juristen
Bedrijven zijn nu vooral op zoek naar medior juristen, geeft Duffhues aan. ‘Deze juristen zijn gemakkelijk in te werken en dus snel productief. Je kunt hierbij denken aan bedrijfsrechtjuristen, juristen grondzaken, vergunningverlening of bezwaar & beroep.’

Deze beweging gaat de komende maanden voor spanning zorgen op de verder aantrekkende juridische arbeidsmarkt, denkt Duffhues: ‘Medior juristen begeven zich nu nog nauwelijks op de arbeidsmarkt. Het zijn vooralsnog voornamelijk de nieuwkomers en senioren -veelal zzp’ers- die op vacatures reageren.’

Bron: Yacht


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer