Google concurreert met vacaturesites

0

Binnenkort komt Google in de VS met een vacaturezoekfunctie genaamd Google for Jobs. Deze vacaturezoekfunctie is bedoeld voor allerlei werkzoekenden, van starters tot hoogopgeleide ervaren professionals.

Als Amerikanen over een paar weken googelen naar bepaalde vacatures, zal er een melding komen van relevante banen.
Hierbij zou gebruik worden gemaakt van Google’s kennis en technologie zoals machine learning en AI. Google werkt hiervoor samen met onder meer LinkedIn, Facebook, Careerbuilder en Monster (dat vorig jaar is gekocht door Randstad). Google for Jobs zou automatisch deze vacaturesites doorzoeken.

Concurrentie

Het toetreden van Google op de online vacaturemarkt zou grote concurrentie op de Amerikaanse markt kunnen betekenen voor de grote uitzendbedrijven. De Telegraaf meldt dat na de aankondiging van Google for Jobs de uitzendreuzen Randstad en Adecco hun aandelen direct zagen dalen.

Marktplaats

Google is niet het enige branchevreemde bedrijf dat in de online vacaturemarkt stapt. Ook Marktplaats doet dat. Het afgelopen jaar is het aanbod van vacatures op de handelssite gestegen van 2.000 naar meer dan 44.000. Dit komt vooral door de koppeling met OTYS, waarmee recuiters eenvoudig en gratis vacatures kunnen doorplaatsen op Marktplaats.

Bronnen: Sprout/Techcrunch/De Telegraaf/Marktplaats

Wim Davidse (hoofdredacteur Flexmarkt) is een discussie gestart op LinkedIn over de kansen en bedreigingen van Google voor de flexbranche. Lees de reacties en discussieer mee.

Wim Davidse is ook een van de topsprekers tijden het Flex Event 2017 op 27 juni 2017 op de Golfbaan in Spaarnwoude.. Met alle ontwikkelingen op de huidige arbeidsmarkt is het meer dan ooit belangrijk om een sterke propositie te hebben om succesvol te blijven in deze turbulente markt. Op dit vernieuwde Flex Event 2017 leer jij hoe je zelf de uitdagingen in de flexmarkt omzet in kansen en hoe je jouw positie in de markt versterkt. Meer informatie?

Over Auteur

Reageer