Grote vraag naar recruiters in 2016

0

Vorig jaar is het aantal vacatures voor HR- en recruitmentfuncties met een kwart gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Dat blijkt uit een analyse van Jobfeed, Textkernel’s Big Data tool voor vacatures.

In 2016 werden 37.763 unieke vacatures voor HR- en recruitmentfuncties online geplaatst, een stijging van 24,2% ten opzichte van 2015. Bijna de helft daarvan betrof vacatures voor recruitment (46,6%), gevolgd door personeelsadministratie en HR-support (31,5%). In 17,5% van de onderzochte vacatures werd gevraagd naar HR-managers, in 4,4% van de gevallen ging het om vacatures voor training en loopbaanadvies.

HBO-niveau

HR- en recruitmentfuncties zijn echte HBO-functies. In 67,7% van de onderzochte vacatures werd om HBO-niveau gevraagd. Ook in voorgaande jaren was HBO het meest gevraagde opleidingsniveau.

Randstad

De provincies Noord-, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant hebben samen een marktaandeel van 75% van alle vacatures voor HR-professionals. Kijken we naar de verdeling van vacatures in het algemeen in 2016 dan hebben deze provincies gezamenlijk een marktaandeel van 66%.

De infographic Trends in HR- en recruitmentvacatures 2016 is online te vinden.

Bron: Textkernel

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer