Hottest jobs 2016

0

Medewerkers klantenservice, programmeurs, optometristen en transportplanners zijn ‘hot’. Zij voeren de lijst aan van de meest gevraagde functies in 2016.

Dat blijkt uit de Hottest jobs 2016 van Randstad. In deze lijst staan per beroepsgroep (9) drie functies die het komend jaar het meest gevraagd worden.

De lijst ‘Hottest jobs 2016’ komt tot stand door het analyseren en combineren van verschillende bronnen met betrekking tot arbeidsvraag (vacatures) en -aanbod. Daarnaast is gekeken naar de omvang en ontwikkeling in vraag: hoeveel vacatures staan open en stijgt de vraag? Ook is gekeken naar de verwachtingen van het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) met betrekking tot de toekomstige baankansen.

De Hottest jobs 2016 per beroepsgroep zijn:

Commercieel:

 1. Telefonische verkoper
 2. Hypotheekadviseur
 3. Medewerker klantenservice

ICT:

 1. PHP-programmeur
 2. Front end developer
 3. .NET developer

Technisch/productie:

 1. Technisch engineer
 2. Werkvoorbereider
 3. Operator

Administratief:

 1. Financieel-administratief medewerker
 2. Customer service medewerker
 3. Salarisadministrateur

Financieel:

 1. Financieel analist
 2. Acountant
 3. Business controller

Logistiek:

 1. Transportplanner
 2. Vrachtwagenchauffeur
 3. Teamleider logistiek

Bouw:

 1. Monteur koeltechniek
 2. Servicemonteur
 3. Loodgieter

Zorg

 1. Optometrist
 2. Bedrijfsarts
 3. Verzorgende IG

Onderwijs:

 1. Docent wiskunde
 2. Docent Duits
 3. Docent natuurkunde

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland, zegt in een toelichting op deze lijst van Hottest jobs 2016: ‘Het is interessant te kijken naar de nieuwkomers in deze lijst. Waar in de zorg veel vraag was naar verpleegkundigen en doktersassistenten, blijken dit jaar vooral optometristen en bedrijfsartsen populair. In de nieuwe categorie ‘Logistiek’ voeren transportplanners en vrachtwagenchauffeurs de lijst aan. Nu de huizenmarkt aantrekt, zien we ook een toenemende vraag naar hypotheekadviseurs. De ontwikkeling van de economie leidt tot investeringen en nieuwe vraag naar specifieke functies.’

Ter vergelijking; hier vindt u de lijst van hottest jobs 2015.


Bron: Randstad


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer