‘ICT-ers en technici moeilijk te vinden’

0

Bedrijven ondervinden nog altijd problemen bij het vervullen van specifieke vacatures. Met name hoogopgeleide ICT-ers en technici op mbo- en hbo-niveau zijn moeilijk te vinden.

Dat blijkt uit onderzoek van salarisstrookverwerker ADP, adviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij, onder ruim achthonderd personeelsmanagers, waarvan de resultaten dinsdag zijn gepubliceerd.


Werven personeel

Bijna een kwart van de ondervraagden ervaart problemen bij het werven van personeel. Ook maken de managers zich meer zorgen over het behouden van personeel. ‘Het lijkt erop dat de arbeidsmarkt nog maar beperkt in beweging is gekomen’, concluderen de onderzoekers. ‘Tegelijkertijd verwachten HR-professionals in 2016 meer moeite te krijgen om personeel vast te houden.’

ICT-specialisten en technici
Naast ICT-specialisten en technici zijn ook verkoopmedewerkers en productiepersoneel schaars. De onderzoekers noemen het opvallend dat er binnen de bouwnijverheid een grote vraag is naar geschikt personeel. ‘Enerzijds gaat het nog niet goed in de sector, waar ontslagen regelmatig het nieuws halen’, aldus de onderzoekers. ‘Aan de andere kant is het knokken om goed gekwalificeerd personeel te vinden.’
Voor functies op de afdelingen HR, Juridische Zaken en Inkoop & Logistiek is het vrijwel geen probleem om geschikt personeel te vinden.

 

Recruitment IT’ers

Uit recent onderzoek van Monsterboard onder 500 IT’ers blijkt overigens dat 7 op de 10 IT’ers het leuk vindt als ze benaderd worden voor een baan die bij hen past. Ondanks dat IT’ers wekelijks en soms zelfs dagelijks worden benaderd, stelt meer dan de helft dat hun ego hierdoor wordt gestreeld. Voor één op vijf geldt bovendien dat ze liever benaderd worden dan dat ze zelf op zoek gaan naar vacatures en 13 procent is aan zijn laatste baan gekomen doordat hij direct benaderd is.
72 procent van de IT’ers wordt het liefst benaderd per e-mail en 43 procent via sociale media. Hoewel IT’ers zelf een e-mailbericht prefereren, gebruiken recruiters toch vooral social media. 62 procent van de ondervraagde IT’ers is benaderd via social media, tegenover 55 procent via e-mail.


Bron: ANP/Monsterboard

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer