Jonge horecamedewerker werkt te laat door

0

De horeca gaat nogal eens in de fout als het gaat om de behandeling van jonge medewerkers. Met name de werktijden worden niet overal goed nageleefd.

De Inspectie SZW liet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vorig jaar onderzoek doen bij 194 horecabedrijven en stelde bij 44 procent daarvan overtredingen vast.

De onderzoekers keken vooral naar de behandeling van de medewerkers tot 18 jaar. Boetes zijn onder meer aangezegd voor het na 23.00 uur of meer dan 9 uur laten werken door 16- en 17-jarigen, voor 15- jarigen die na 21.00 uur nog aan de slag waren en voor 14-jarigen die tot ver na 19.00 uur doorploeterden.

Bijna 120.000 jongeren klussen voor een zakcentje bij als kelner, serveerster en barmedewerker.

(c) ANP 2013

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer