Problemen Werk.nl voorlopig niet opgelost

0

Het blijft waarschijnlijk tot 2015 nog wat aanmodderen met de website voor werkzoekenden Werk.nl van uitkeringsinstantie UWV. Dat valt op te maken uit de beantwoording van Kamervragen van de SP door minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.

Er is gekozen voor een meer digitale dienstverlening en de ontwikkelingen daarnaartoe gaan gepaard met storingen en klachten, erkent de minister. Dat komt doordat er wordt ‘verbouwd terwijl de winkel open is’.

Asscher heeft het UWV extra middelen toegekend voor meer persoonlijke ondersteuning van uitkeringsgerechtigden op de vestigingen van de organisatie, namelijk elke middag. Daarvoor zullen 130 mensen worden geworven onder de werkzoekenden.

Ook wijst de minister op de mogelijkheden van de aloude post en telefoon om de klanten toch tegemoet te komen.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut had bij de bewindsman aan de bel getrokken nadat de FNV onderzoek had gedaan naar de ervaringen met de website onder werkzoekenden. Die gaven de site een dikke onvoldoende.

(c) ANP 2013

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer