Meer ICT-vacatures deze zomer

0

Deze zomer zijn meer ICT-vacatures online gezet dan in de zomers van 2012 en 2013, waarbij het grootste aantal in juli 2014 werd gepubliceerd.

Dit constateert ICT detacheerder iSense ICT Professionals op basis van haar arbeidsmarktanalyse en de gegevens van Jobfeed.

Hoewel er in vergelijking tot de zomers van 2012 en 2013 meer ICT-vacatures zijn geplaatst, blijft het aantal achter ten opzichte van de voorgaande maanden van 2014. In de zomermaanden worden er steevast minder ICT-vacatures online gezet dan in de rest van het jaar.

Meer ICT-vacatures in juli
In totaal zijn er in juli van dit jaar 14.310 ICT-vacatures online gezet. Dit aantal is uitzonderlijk hoog; het aantal ICT-vacatures in juli 2014 is ten opzichte van diezelfde maand van 2012 en 2013 gestegen met respectievelijk 39% en 24%. De stijging die in de maand juli heeft plaatsgevonden (13% meer vacatures in vergelijking tot juni 2014) heeft niet doorgezet. Een vergelijking tussen juli en augustus van dit jaar laat een daling van 14% van het aantal geplaatste ICT vacatures zien.

Na vakantie meer vacatures
Door de jaren heen is een duidelijk patroon zichtbaar wat betreft het aantal geplaatste ICT-vacatures in de vakantiemaanden. Uit de gegevens vanaf januari 2012 tot en met augustus 2014 blijkt dat het gemiddelde aantal openstaande vacatures afneemt in de vakantieperiode. De afgelopen jaren is er na de vakantieperiode, vanaf september, een stijging van het aantal geplaatste ICT-vacatures waargenomen ten opzichte van de voorgaande maanden. Zo werden er in zowel september 2012 als in september 2013 7% meer ICT vacatures geplaatst dan in de maand augustus van die jaren.

Bron: iSense

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer