Meer WW-uitkeringen aan 55-plussers

0

Het aantal WW-uitkeringen aan 55-plussers is in september met 1,3 procent gestegen tot 104 duizend. Tegelijkertijd nam het aantal uitkeringen vanuit de bouwnijverheid voor de tweede maand op rij af. Ook het aantal uitkeringen aan personen jonger dan 45 jaar daalde.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). September telde ruim 400 duizend lopende WW-uitkeringen, vrijwel evenveel als in augustus en bijna 100 duizend meer dan in september vorig jaar. Er werden vorige maand volgens het CBS 45 duizend nieuwe WW-uitkeringen verstrekt en 44 duizend beëindigd, waarvan de meeste vanwege werkhervatting.

De werkloosheid nam in september met tweeduizend toe en kwam uit op 685 duizend personen. Dat is 8,6 procent van de beroepsbevolking. De afgelopen drie maanden groeide het aantal werklozen met gemiddeld drieduizend per maand. Hiermee steeg de werkloosheid veel minder sterk dan in de eerste helft van dit jaar toen er maandelijks 17 duizend werklozen bijkwamen. Met 16,5 is onder jongeren het werkloosheidspercentage het hoogst. Bij 25- tot 44-jarigen en 45-plussers was dit respectievelijk 7,9 en 7,4 procent.

Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer