‘Mkb cruciaal in terugdringen jeugdwerkloosheid’

0

Het midden- en kleinbedrijf speelt een cruciale rol in het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. Dat stelt Jeffrey Joerres, CEO van ManpowerGroup in het vrijdag verschenen magazine van Flexmarkt.

Jeffrey Joerres zou afgelopen maand met minister-president Mark Rutte in gesprek gaan over onder meer de aanpak van jeugdwerkloosheid. De afspraak met de minister werd afgezegd vanwege besprekingen over het regeerakkoord, maar in Flexmarkt vertelt Joerres alsnog wat hij had willen delen.

Volgens Joerres is het belangrijk om in te zetten op stages, opleidingstrajecten en leerwerktrajecten. ‘Dat is de sleutel om jeugdwerkloosheid terug te dringen. Daarbij zijn midden- en kleinbedrijven cruciaal. Grote bedrijven hebben dergelijke trajecten meestal al georganiseerd. Bij kleinere bedrijven leeft de veronderstelling dat als je maar één of twee jongeren inzet, dit geen effect zal hebben op de jeugdwerkloosheid. Wij weten dat dat niet waar is: het mkb werft in de meeste landen meer werknemers dan het grootbedrijf.’ Volgens Joerres kan de flexbranche helpen dit probleem terug te dringen door als mentor voor jongeren te fungeren.

Lees in het novembernummer van Flexmarkt het volledige interview met Manpower-CEO Jeffrey Joerres.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer