Payroll-personeel krijgt gelijke arbeidsvoorwaarden

0

Werknemers die op payrollbasis via Randstad verloond worden bij de Koninklijke Metaalunie (KMU), krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden (inclusief pensioen), als mensen in vaste dienst.

 

De cao Metaal en Techniek wordt van toepassing op zowel de vaste als flexibele medewerkers van de leden van de KMU. Randstad en de KMU gaan samenwerken onder de naam MuFlex. Randstad is juridisch werkgever en ontzorgt daarmee de aangesloten leden van de KMU. Naast dat Randstad zorg draagt voor de arbeidsovereenkomst en betalingen, conform de CAO Metaal en Techniek, kan Randstad ook het ziekterisico dragen.

Reacties
Chris Heutink, algemeen directeur Randstad Nederland over de samenwerking: ‘Deze samenwerking die in co-creatie met de Koninklijke Metaalunie tot stand is gekomen, maakt geen onderscheid tussen vaste medewerkers en medewerkers die op payroll-basis werkzaam zijn. Niet het dienstverband staat voorop maar de gelijke beloning van hardwerkende krachten in de metaal- en technieksector. Een innovatie!’

Michaël van Straalen, voorzitter KMU, is ook enthousiast: ‘Wij merken dat er behoefte is onder onze leden aan meer flexibiliteit in het bedrijf, maar wel met goede arbeidsvoorwaarden. Met dat signaal wilden we wat doen. Daarom hebben wij voor Randstad als partner gekozen, vanwege het brede dienstverleningsaanbod, de betrouwbaarheid van de marktleider in Nederland en het interessante tarief dat aan leden kan worden aangeboden.’

Met de ondertekening van het contract werd de samenwerking maandagmiddag officieel. Vanaf half november start de samenwerking formeel en kunnen de eerste medewerkers worden aangemeld.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer