Sterke groei in vacatures planning en logistiek

0

Het aantal vacatures binnen supply chain management steeg met ruim 46% in het derde kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit komt door de economische groei binnen de industriële sector.

Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

‘Terug op het niveau voor de crisis’
De groei in vacatures is zichtbaar op alle niveau’s. Werkgevers zoeken naar zowel operationele, tactische en als strategische profielen. Dit kwartaal steeg de vraag naar planners en supply chain engineers met 57%, de vraag naar logistiek managers met 64% en de vraag naar supply chain managers met 32% ten opzichte van vorig jaar. ‘Met meer dan 2.000 vacatures in het laatste kwartaal zijn we weer terug op het niveau van voor de crisis,’ stelt Hilbrand van der Kooi, Business Development Manager bij Yacht.

‘Gespannen arbeidsmarkt’
Vooral opvallend is de explosieve groei in vacatures in de regio’s rondom de zogenaamde nationale transport as. Deze loopt van Rotterdam via Breda, Tilburg en Venlo naar het Duitse achterland. Het aantal vacatures steeg in deze regio’s met meer dan 75% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. ‘De uitzonderlijk hoge vraag naar supply chain professionals zorgt in deze regio’s voor een flink gespannen arbeidsmarkt’, aldus van der Kooi.

E-fulfilment
Ook de investeringen in e-fulfilment (logistiek rondom e-commerce) bij bedrijven drijven de vraag naar professionals fors op. Het volume internetverkopen in Nederland van 14 miljard (2% BNP) is nu nog beperkt, maar neemt een enorme vlucht (bron: ecommerce-europe.eu). Bedrijven zijn op dit moment volop bezig om e-fulfilment te implementeren om klaar te zijn voor deze toekomst. Dit is mede oorzaak van de explosieve groei in vacatures voor supply chain management professionals.

Bron: Yacht


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer