Uitzendbaan belangrijk voor laagopgeleide WW’ers

0

De uitzendbranche blijkt vooral een belangrijke opstap naar werk voor laagopgeleiden. De helft van de laagopgeleide WW’ers gaat weer aan de slag via een uitzendbureau.

Daardoor valt een groter deel van de laagopgeleide werklozen na een tijdje weer terug in de ww, blijkt uit cijfers van het UWV.

Van de laagopgeleide WW’ers gaat 63% binnen een jaar weer aan het werk, iets onder het gemiddelde van 66% voor alle WW’ers. Bijna de helft doet dat met een uitzendcontract, terwijl dat maar voor een op de vijf (19%) hoogopgeleiden geldt.
Overigens blijft ongeveer de helft van de mensen die via een uitzendbureau werken minstens een jaar aan het werk.

Laagopgeleiden vinden vooral een (uitzend)baan in de sectoren techniek, transport en logistiek of seizoenswerk in de agrarische sector. Er is steeds minder werk voor laagopgeleiden in de administratieve sector. Daar is veel concurrentie en verdwijnen banen door automatisering.

Bron: ANP/nu.nl

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer