Wurcly, een online uitzendbureau

0

Bemiddelen kan sneller en eenvoudiger dus goedkoper. Met deze gedachte startte een groep jonge Amsterdamse ondernemers vorig jaar het online uitzendbureau ‘Wurcly’. Een volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd platform waar vraag en aanbod op de flexibele arbeidsmarkt samenkomen. Zonder tussenkomst van een bemiddelaar dus.

Waarom zou je anno 2017 nog bij een muf uitzendbureau langs moeten gaan om een nieuwe baan te vinden? – zo opent de website van Wurcly.nl. Kandidaten kunnen via de app op hun smartphone binnen ‘een paar snelle swipes’ een baan vinden, zo belooft de site.

Net als Tinder

Evenals Uber en AirBnB werkt Wurcly op basis van recensies. Werknemers en werkgevers beoordelen elkaar met het geven van sterren en een aanvullende review. In de app kan op regio gezocht worden naar talloze banen in verschillende branches. Geheel volgens het ‘Tinder-systeem’ kan een werknemer interesse tonen in een ‘job’. Is die interesse vanuit de werkgever wederzijds, dan is er sprake van een match. Het geautomatiseerde systeem van Wurcly ontzorgt hiermee de werkgevers met administratieve afhandelingen en garandeert dat de werknemer binnen 24 uur na het voltooien van de ‘job’ wordt uitbetaald.

Gratis app

De app – gratis te downloaden via de App Store en Google Play – is sinds de lancering in 2016 al flink actief. Momenteel wordt het platform voornamelijk gebruikt door het MKB. “De interesse zowel vanuit werknemers en werkgevers is in ieder geval groot en biedt voor de toekomst ook veel potentie in het buitenland”, stelt Wurcly-initiatiefnemer David Westerhof.

Vaste verloning

Wurcly is een online platform dat werknemer en werkgever gemakkelijk in contact brengt. De app geeft de mogelijkheid om eenvoudig door verschillende vacatures te scrollen. De kandidaat selecteert een job en wordt vanzelf geaccepteerd door de werkgever. Wurcly wordt continu geoptimaliseerd naar aanleiding van trends op de markt, het onderzoeken van customer behaviour en de nieuwste technologieën. De meest recente technologische ontwikkeling is het implementeren van de vaste verloning conform wet en regelgeving in de software van Wurcly. Dit geeft werkgevers de mogelijkheid om flexibel personeel tegen het lage tarief van 8% via Wurcly te verlonen.

Bron: Wurcly

In de mei-editie van Flexmarkt staat een interview met David Westerhof, mede-eigenaar van Wurcly. Ook Flexmarkt ontvangen?

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer