UWV schrapt duizenden banen

0

Uitkeringsinstantie UWV gaat de komende jaren fors bezuinigen en schrapt duizenden banen. Als gevolg van het regeerakkoord moet tot 2018 circa 440 miljoen euro worden bespaard. Dat blijkt uit het jaarverslag van het UVW dat maandag is gepubliceerd.

Het aantal arbeidsplaatsen zal worden teruggebracht van 18.500 in 2010 naar 14.500 in 2018. ,,De komende jaren verdwijnen duizenden arbeidsplaatsen bij UWV”, aldus de instantie. De dienstverlening aan werkzoekenden moet verregaand worden geautomatiseerd en het aantal vestigingen wordt teruggebracht. Afgelopen jaar is het UWV reeds uit 30 van de 68 Werkbedrijf-vestigingen vertrokken.

De effecten van het regeerakkoord van 2012 moeten de komende periode nog door het UWV worden uitgewerkt.

Al in 2011 was aangekondigd dat er veel banen geschrapt moesten gaan worden bij de uitkeringsinstantie. Vorig jaar werd echter bekend dat een deel van het overtollig personeel toch weer tijdelijk langer mocht blijven om het groeiende aantal werklozen op te vangen.

Afgelopen november liet het UWV zelfs weten tijdelijk ruim 200 medewerkers extra in te zetten om de sterke groei van het aantal WW-uitkeringen te kunnen verwerken. Voor de begeleiding van werkzoekenden werden nog eens ruim 300 mensen extra ingeschakeld.

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer