Veel meer vacatures voor programmeurs in 2015

0

In de eerste negen maanden van 2015 is het aantal vacatures voor programmeurs met 28 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Het aantal vacatures voor PHP-ontwikkelaars en Java-ontwikkelaars groeide daarbij het sterkst.

Dat blijkt uit onderzoek van Huxley IT, recruitmentbureau voor systeem- en netwerkspecialisten in Nederland en België, dat bijna 50.000 vacatures voor programmeurs heeft geanalyseerd in 2014 en 2015.

PHP-ontwikkelaars
In het onderzoek is tevens een analyse gemaakt van de ontwikkeling van het aantal vacatures voor programmeurs in de vier voornaamste programmeertalen: Java, PHP, C++ en .net. Voor alle vier de programmeertalen is een groei te zien in vacatures ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Uit het onderzoek blijkt dat de vraag naar PHP-ontwikkelaars ten opzichte van 2014 met 33 procent het snelst groeit, gevolgd door Java-ontwikkelaars (28 procent) en net-ontwikkelaars (25 procent). De stijging van de vraag naar C++ontwikkelaars bedraagt (20 procent).

Na de crisis
Naast een representatieve steekproef van het vacatureaanbod van de afgelopen twee jaar, vergeleek Huxley IT het grootste vacatureaanbod (juli 2015) met dat van december 2012, het absolute dieptepunt van de crisis. Ten aanzien van dat moment is het vacatureaanbod met maar liefst 167 procent gestegen.

Herstel economie
Joel Bennett, Manager IT-divisie bij Huxley IT, zegt in een toelichting op het onderzoek: ‘Het herstel van de Nederlandse economie is heel duidelijk zichtbaar in de groei van het aantal vacatures voor programmeurs. Zo nu en dan fluctueert de vraag, maar de tendens is dat de vraag naar programmeurs toeneemt. In het bijzonder de vraag naar de programmeertalen Java en PHP.’


Bron: Huxley IT

 

Lees ook: Groei ict-vacatures in 2014

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer