Veel vraag naar accountants

0

De vraag naar financieel specialisten groeit in het tweede kwartaal van 2015 met maar liefst 24%. Vooral de behoefte aan accountants blijft enorm stijgen.

Accountantskantoren zoeken met name assistent accountants en personeel op management niveau, mensen vanaf drie tot tien jaar werkervaring. Daarnaast is meer instroom van starters nodig.

Ervaren accountants
Volgens Ansco Dokkum, directeur Yacht Finance, groei dit kwartaal de vraag naar ervaren accountants explosief met maar liefst 52% ten opzichte van vorig jaar. In de categorie accountants met drie tot tien jaar werkervaring zijn er op dit moment ruim 5.800 professionals werkzaam. Jaarlijks behalen gemiddeld 750 personen een diploma HBO Accountancy en 700 personen een WO master Accountancy. Dokkum: ‘Dit is niet voldoende om nu aan de vraag te voldoen.’

10.000 vacatures
Het eerste half jaar van 2015 zijn er ruim 10.000 vacatures geplaatst voor accountants, 69% van deze vacatures geldt voor de regio’s Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Op dit moment zijn er 46.000 professionals werkzaam binnen de accountancy in Nederland, dit betreft ook de functies als belastingadviseur en fiscalist, die buiten de gevraagde doelgroep vallen.

Instroom van starters
Binnen de beroepsgroep accountancy starten steeds meer eenmanszaken, 22% groei ten opzichte van 2010 (Bron CBS). Dit is een logisch gevolg van de verdere flexibilisering van deze markt. Daarnaast hebben de grote accountantskantoren er voor gekozen om de afgelopen jaren veel minder starters aan te nemen. Het gevolg van beide keuzes is dat er nu krapte ontstaat op de gevraagde ervaren profielen binnen accountantskantoren. Dit jaar stellen vrijwel alle kantoren de targets voor instroom van starters weer bij naar boven.

Accountancy Flexpool
Als antwoord op de toenemende vraag richt Yacht zich juist op de doelgroep van professionals die de accountancy de afgelopen jaren heeft verlaten. Zij kunnen tijdens de piekperiode via de Accountancy Flexpool ingezet worden bij de verschillende accountants kantoren en de rest van het jaar opdrachten doen op ander financieel gebied. Yacht faciliteert deze doelgroep met up to date kennis van de laatste wet- en regelgeving.

Bron: Yacht

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer