VPO ontwikkelt keurmerk

1

De Vereniging Payroll Ondernemingen gaat een keurmerk voor professioneel werkgeverschap ontwikkelen.

Het keurmerk komt te rusten op drie pijlers: financiële betrouwbaarheid, passende arbeidsvoorwaarden en kwaliteit van de dienstverlening. Vanaf 2012 worden VPO-leden verplicht een goedkeurende accountantsverklaring te overleggen en zullen er verdere stappen worden gezet om financiële soliditeit te waarborgen. Met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden komt er een VPO-arbeidsvoorwaardenregeling. Verder moet duidelijk worden wat payrollkracht en opdrachtgever van de payrollorganisatie kunnen verwachten. Daarom worden transparantie en betrouwbaarheid belangrijke pijlers in het VPO-keurmerk.

Op 1 december, tijdens het Nationaal Payroll Congres, wordt het nieuwe keurmerk gepresenteerd.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Ik denk dat het geen haalbaar iets is, tenslotte is de VPO CAO niet verlengd, en derhalve komt er een keurmerk. De VPO heeft als nadeel dat zij niet geaccepteerd worden, dus waarom dan een keurmerk? Ik denk dat VPO beter af is als zij officieel onderdeel van de ABU Worden, maar dan alleen voor Payrollers. Tenslotte is het zo dat de bedrijven welke alleen payroll aanbieden niet groot, de meeste bieden buiten payroll ook uitzenden en detacheren aan, en zijn daarom ABU lid. Ik merk dat ook zelf, dat de ABU als zijnde goed en betrouwbaar staat aangeschreven, daarom denk ik waarom een nieuw keurmerk ontwikkelen? in plaats daarvan, kunnen de krachten beter gebundeld worden, en de VPO officieel onderdeel van de ABU worden, alleen dan voor bedrijven die uitlsuitend payroll aanbieden. Zo kunnen bedrijven meteen zijn, welke diensten zij aanbieden. En wanneer een bedrijf beide diensten aanbieden, dus payroll en uitzenden en/of detacheren, dan komen zij alleen in aanmerking voor een ABU Certificaat.

Reageer