Yacht: vraag naar high-techies, niet naar finance professionals

1

Het aantal vacatures in de hightech-sector stijgt sterk, terwijl de vraag naar finance professionals stabiliseert op een laag niveau, volgens Randstad-dochter Yacht.

De opleving in de hightech-sector zette volgens Yacht eind 2009 al in. Het gaat dan met name om embedded software, optica, mechatronica, elektronica en het testen van systemen. Yachts conclusies passen in het positieve beeld van de industriële sector dat bleek uit eerdere berichten.

Ondertussen blijft de finance sector achter, laat Yacht weten. Daar stabiliseert het aantal vacatures weliswaar, maar op een veel lager niveau dan voor de crisis. Met name de overheid is zeer terughoudend met het zoeken naar nieuwe mensen, gezien de op handen zijnde bezuinigingen.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Sorry maar ik geloof dit niet. Ik denk dat het omgekeerde waar is. Het flexwerk zit juist wel in de financehoek. Kijk maar naar het aanbod, de banken domineren de vraag naar flexibel personeel al is het alleen al de integratie van ABN AMRO met Fortis.

Reageer