Amerikanen nemen meerderheidsbelang in House of HR

0

De Amerikaanse private equity Bain Capital heeft een meerderheidsbelang (55%) verkregen in House of HR. Met de nieuwe investeerder wil House of HR nieuwe markten betreden en meer investeren in digitale ontwikkelingen.

Dat maakt House of HR bekend op de eigen website.

De Franse investeerder Naxicap en oprichtster Conny Vandendriessche behouden de overige aandelen in de van oorsprong Belgische organisatie.

Meer overnames

Sinds Naxicap in 2012 in House of HR investeerde heeft het bedrijf 37 overnames gedaan. Dat blijft onderdeel van de groeistrategie, zo stelt Rika Coppens, CEO House of HR, op de eigen site: “We willen blijven groeien door sterke organische groei, gecombineerd met gerichte acquisities (..) met de focus op digitalisering (..)”

House of HR wil investeren in flexbedrijven die zich toeleggen op een bepaalde industrie (gezondsheidszorg, IT en publieke sector), op bepaalde groepen flexkrachten (engineering, juridische en financieel specialisten) of geografisch-gerichte bedrijven.

Lees ook: House of HR: uitblinken in niches

Nr 5 in Nederland

House of HR is in 1995 gestart in het Belgische Roeselare en heeft zich afgelopen jaren snel uitgebreid in Europa. In 2021 behaalde het concern een omzet van € 2,2 miljard, waarvan bijna 40% in Nederland.
De hele groep telt 4.300 werknemers en biedt maandelijks werk aan 57.000 flexkrachten. House of HR bestaat onder meer uit Accent in België, Abylsen in Frankrijk, Covebo, Continu Professionals, Redmore en Cohedron in Nederland en het gefuseerde Zaquensis en Timepartner in Duitsland. Ook het platform NOWJOBS behoort tot het House of HR-concern.
In Nederland bezet House of HR de 5e plek in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 (die volgende week zal worden gepubliceerd).

Lees ook: Goed overnamejaar: ‘de flow’ is terug in de flexmarkt

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer