Awards FlexTopGroeiers uitgereikt tijdens FleXevent

0

Tijdens het sfeervolle en inspirerende FleXevent op 8 juni werden de awards uitgereikt voor de FlexTopGroeiers van 2022. FlexTopGroeiers zijn flexbedrijven die er qua groei in hun omzetcategorie echt uitspringen. Ze realiseerden een groei van (vaak) tientallen procenten.

Flexmarkt Omzetranglijst top 100

De uitreiking van de awards was halverwege het programma gepland. Zodoende was het voor de aanwezige bureaus nog even nagelbijten tot het moment suprême. Dagvoorzitter Wim Davidse leidde de uitreiking in. Een korte historie van de Flexmarkt Omzetranglijst en de constatering dat de top 100 in deze lijst goed is voor ruim de helft van de flexomzet in Nederland van bijna €43 miljard. Ook opvallend: de nummer 100, de FlexFirst Groep, heeft een omzet van €14,8 miljoen. “De grootste kleinste ooit in de geschiedenis van deze ranglijst”, volgens Davidse. En dan nog de constatering dat de traditionele, grote uitzenders nog geen 3% groei lieten zien.

En toen was het echt tijd voor de uitreiking van de awards. Het spreekwoordelijke tromgeroffel was te horen.

Categorie < € 20 miljoen

Eerst de categorie tot €20 miljoen omzet. In deze categorie bedroeg de gemiddelde groei maar liefst 49,5%:

 1. Unit U
 2. Target the career company
 3. Working Talent Group

Deze award wordt gesponsord door Flexmeester.

Unit U realiseerde in 2022 ten opzichte van 2021 een duizelingwekkende groei van 270%. Vooral door de mens centraal te zetten en doordat ze vooral actief zijn in de energiebranche wisten ze deze groei te realiseren.

Award FlexTopGroeier voor Unit U

Categorie € 20 – 50 miljoen

In deze categorie kwam de gemiddelde groei van de omzet uit op 25,5%.

 1. Maqqie
 2. NasGroep
 3. LindenIT

Maqqie gaat er in deze categorie met de prijs vandoor, met een groei van 152%. Ook vorig jaar al nam Maqqie een award in ontvangst als FlexTopGroeier. Ondanks deze geweldige groei, was er toch een kanttekening. Maqqie had een veel hogere groei voorzien. “Dat moet dan dit jaar maar gebeuren”, aldus Pieter Jacob Leenman.

Award Maqqie

Categorie € 50 – 150 miljoen

In deze categorie bedroeg de gemiddelde groei 18%. De winnaar van deze categorie zat daar met 70% groei zeer ruim boven.

 1. Elevation Group
 2. Actos Groep
 3. IQ Select

Deze award wordt gesponsord door AFAS.

Award FlexTopGroeier Elevation Group

Categorie €150 – 500 miljoen

Naarmate de omzet stijgt daalt vanzelfsprekend het gemiddelde groeicijfer. In deze categorie was het gemiddelde groeicijfer 15,2%.

 1. Labour Power Company
 2. TSG The Specialist Group
 3. Vibe Group Nederland

Deze award wordt gesponsord door Beeple

Ook in deze categorie ‘een oude bekende’. Vorig jaar mocht Labour Power Company ook al de award voor snelste groeier in ontvangst nemen. Dankzij autonome groei in combinatie met een buy and build strategie werd een groei van 41,5% gerealiseerd in 2022.

Labour Power Company award FlexTopGroeier

Categorie > € 500 miljoen

En tenslotte de categorie met de echte grote spelers in de flexbranche. Randstad steekt er hier met een omzet van € 3,5 miljard met kop en schouders bovenuit in Nederland. Maar is het ook de snelste groeier? In deze categorie bedraagt de gemiddelde groei 9,1%. Randstad komt daar met een groei van nog geen 3% niet in de buurt. Dat is wel voorbehouden aan:

 1. House of HR
 2. OTTO Work Force NL
 3. Proman Group

Deze award wordt gesponsord door Backofficer.

Voor velen geen verrassing. Wederom een reprise van vorig jaar. House of HR was ook toen de snelste groeier. Door ondernemerschap en een sterke cultuur lukt het House of HR ieder jaar weer om te excelleren.House of HR award flextopgroeier

Award gesponsord door Backofficer

Na de uitreiking was het tijd voor een pauze waarin vele felicitaties werden uitgewisseld.

Ook namens de Flexmarkt-redactie: Winnaars gefeliciteerd!

 

Over Auteur

Reageer