Eindtermen SEU-examen per 1 januari gewijzigd

0

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) wijzigt per 1 januari 2014 de eindtermen van het SEU-examen Uitzendmedewerker. Ook wordt de toets volledig geautomatiseerd.

De inhoudelijke veranderingen van het examen sluiten volgens de SEU meer aan bij de praktijk. Zo is het thema discriminatie een aparte eindterm geworden, waarin uitzendmedewerkers worden gewezen op relevante wet- en regelgeving met betrekking tot het voorkomen van discriminatie en deze kennis toepast bij inschrijving, werving, selectie en plaatsing van kandidaten. De toepasbaarheid van dit soort kennis op de dagelijkse praktijk krijgt een groter aandeel in het examen.

Daarnaast zal het aantal eindtermen afnemen van zeventien naar dertien. Deze afname zit met name in het samenvoegen van eindtermen uit het huidige examen die onder hetzelfde thema vallen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het thema vacaturebehandeling, dat nu uit drie eindtermen bestaat, maar vanaf volgend jaar één eindterm behelst.
Verder zal het examen vanaf 2014 volledig geautomatiseerd wordt nagekeken. Door deze nieuwe manier van toetsen zal de uitslag direct beschikbaar zijn. Tot nog toe werd een deel van de antwoorden beoordeeld door correctoren.

De nieuwe eindtermen van het examen zijn via de website van de SEU al te downloaden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer